Liderul liberalilor din Timiș îl amenință pe Ciucă cu "o revoluție" în PNL: Colegii nemulțumiți de alianța cu PSD așteaptă o scânteie

Data actualizării: Data publicării:
alin nica la o conferinta de presa
Liderul filialei din Timiș, Alin Nica nu vrea să îl lase pe social-democratul Alfred Simonis să candideze la Consiliul Județean din partea coaliției. FOTO: Facebook Alin Nica

Revolta liberalilor crește. Liderul filialei din Timiș, Alin Nica, e hotărât să nu facă un pas în spate și să nu-l lase pe social-democratul Alfred Simonis să candideze la Consiliul Județean din partea coaliției. El a transmis și o amenințare voalată către conducerea partidului. Nica spune că dacă va fi exclus, primarii din Timiș vor candida sub sigla altui partid de dreapta. De cealaltă parte, liderul partidului Nicolae Ciucă nu renunță la alianța cu PSD. 

Alin Nica, președintele PNL Timiș: Mi s-a făcut o ofertă să fiu senator și să-l las pe Simonis să candideze. Am refuzat din start această variantă. 

Primarii PNL și ceilalți membri PNL au primit oferta să dea Consiliul General, să-mi retragă sprijinul.

Dacă e să izbucnească o nouă revoluție în PNL, aceasta poate să izbucnească chiar de aici, de la Timișoara. Am discutat cu colegi care sunt nemulțumiți de cum merge partidul în alianța cu PSD și așteaptă o scânteie să reacționeze.

Nu vreau să fiu eu cel care pornește scânteia de la Timișoara, dar dacă colegii de la București înțeleg cu adevărat că e un pericol major pentru PNL vor lua decizia corectă, iar PNL la Timiș va merge pe liste separate și candidați separați.

Tensiunile din PNL amână decizia candidaturilor comune cu PSD la alegerile locale în lupta cu primarii USR

Scandalul a pornit din Timișoara și s-a întins în toată țara, după ce șeful filialei Timiș Alin Nica a refuzat să facă alianță cu social-democrații. După el au ieșit și alți lideri liberali la rampă care contestă asocierea cu PSD. Cu toate astea, liderul partidului, Nicolae Ciucă, nu face pași înapoi în privința deciziei luate cu amicul său, Marcel Ciolacu.

Mai mulți grei din PNL resping ideea de a candida comun cu PSD la primăriile și consiliile județene deținute de USR.

Theodor Stolojan - fost președinte PNL: „La nivel local ar trebui să mergem separat, cu mici excepții, cum e Bucureștiul.”

Alina Gorghiu - vicepreședinte PNL: „E foarte sănătos să rămână la nivelul de europarlamentare. La locale fiecare are primarii lui. Ne descurcăm separat la locale”.

Adrian Veștea - președinte PNL Brașov: „Nu cred că va exista o candidatură în tandem. Eu candidez la funcția de președinte CJ și despre asta vorbesc.”

Cele mai mari tensiuni se regăsesc la Timiș, acolo unde șefii de filiale ale celor două partide de Coaliție se războiesc de ani buni. Deși este mai bine plasat în sondaje, Alin Nica de la PNL, ar trebui, conform înțelegerii, să cedeze candidatura la șefia Consiliului Județean către social-democratul Alfred Simonis.

Alin Nica - președinte PNL Timiș: „Cred că este cea mai proastă alegere pentru județul Timiș. PSD a fost pe locul 3 la alegerile din 2020. Să pui niște pierzători să joace pe tot terenul mi se pare o alegere proastă.”

Ciucă: Decizia se ia pe bază de argumente

Cu partidul pe capul său, Nicolae Ciucă a amânat o decizie finală pe subiectul candidaturilor comune cu PSD la locale până pe 24 martie. El a subliniat însă că interesul de partid are mai multă greutate decât interesul unei singure persoane.

Nicolae Ciucă - președintele PNL: „Așa cum la municipiul București și sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeași abordare în municipiile reședință de județ, acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Decizia se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiția cuiva anume.”

Alianțele locale dintre PNL și PSD ar urma să se facă cel puțin în Timiș, Bacău și Brașov. Această idee a pus însă pe jar mai mulți lideri ai partidului, care au răbufnit miercuri seară în discuții care au ținut până la miezul nopții. Mulți lideri PNL au ieșit nemulțumiți și, conform unor surse Digi24, au amenințat chiar cu demisia.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri