Live

Daniel Breaz este noul ministru interimar al educaţiei. Klaus Iohannis a semnat decretul

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a lui Daniel Breaz ca ministru interimar al educaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului după declaraţiile controversate făcute săptămâna trecută.

Andronescu a susţinut că declaraţia sa a fost scoasă din context şi s-a arătat nemulţumită că a aflat de demitere din presă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţie. Ministru interimar al educaţiei va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

Daniel Breaz conduce ministerul Culturii din noiembrie 2018 și până acum s-a remarcat printr-o serie de gafe care au generat reacţii intense şi valuri de comentarii.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Partenerii noștri