Live

Mineri virtuali fără voie. Ce metode folosesc infractorii cibernetici pentru a câștiga bani

Data publicării:

România este un adevărat câmp de luptă pentru minarea de criptomonede. Atacurile minerilor de mondedă virtuală din ţara noastră s-au triplat în ultima jumătate de an, arată o analiză efectuată de specialiştii în securtitate cibernetică de la Bitdefender.

În ultimele şase luni, ponderea raportărilor lunare de aplicaţii care minează criptomonede a crescut până la 24%. În schimb, atacurile de tip ransomware au înregistrat o ușoară scădere, de două procente, ceea ce arată că infractorii cibernetici se orientează spre o metodă mult mai facilă de a câștiga bani.

Spre desebire de ransomware, unde infectarea presupune blocarea datelor personale şi apoi solicitarea unei recompense, aplicaţiile de minat monedă virtuală sunt mai uşor de monetizat. Este instrumentul perfect al hackerilor, din moment ce nu durează decât câteva minute până ce atacatorul raportează câştiguri după ce victima a fost infectată. În plus, se ţinteşte din ce în ce mai sus.

Specialiștii de la Bitdefender au observat că atacatorii folosesc inclusiv infrastructuri ale companiilor, cum ar fi centre de date sau sisteme industriale, pentru a obține bani.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bloomberg: SUA și Regatul Unit anchetează tranzacții ilegale cu criptomonede făcute de Rusia. O încălcare majoră a sancțiunilor

Bitcoin continuă să scadă. La ce valoare a ajuns, după trei zile consecutive în care a pierdut peste 1000 de dolari

Câți bani au câștigat românii din criptomonede anul trecut

Decizie în cazul „Satoshi Nakamoto”: Australianul Craig Wright nu este inventatorul Bitcoin

Partenerii noștri