Baremele și subiectele de la proba la alegere a profilului la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe edu.ro

Data publicării:
Bacalaureat 2020, sală de examen
Bacalaureat 2020 FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe edu.ro au fost publicate baremele și subiectele de la proba la alegere a profilului la BAC 2020. Absolvenții de liceu își pot evalua astfel lucrările la Anatomie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie.

VEZI BAREMELE ȘI SUBIECTELE AICI

Primele rezultate la Bacalaureat 2020 se vor afișa pe 30 iunie, însă candidații care nu sunt mulțumiți cu notele primite pot depune contestații până pe 1 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale de la BAC 2020 vor fi publicate pe 5 iulie.

Contestații la Bacalaureat 2020

Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Condiții de promovare a examenului de Bacalaureat 2020

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri