Delicii andaluze. Cum se prepară cel mai bun gazpacho, folosind un ingredient-surpriză

Data actualizării: Data publicării:
gazpacho facebook

Bucătăria spaniolă este recunoscută ca fiind printre cele mai bune la nivel internațional, iar preparatele sale savuroase și revigorante au pus Spania pe lista pasionaților de turism culinar.

Articol susținut de Hochland

Preparatele spaniole, cu influențe mediteranene sau arabe, se remarcă mai ales prin prospețime și un gust rafinat. De aceea, astăzi îți arătăm cum se prepară una dintre celebrele rețete andaluze de gazpacho, o supă care se servește rece și este perfectă pentru a fi savurată în vara sau într-un început de toamnă călduroasă.

Pentru a prepara un gazpacho ca la carte, avem nevoie de castraveți, ceapă, roșii, busuioc, cimbru, gheață, lime și telemea de capră de la Hochland, un ingredient care va completa perfect gustul proaspăt al roșiilor și va adăuga un plus de savoare preparatului.

Cum se prepară gazpacho:

Începem prin a curăța castraveții și a-i tăia mărunt, cubulețe. Procedăm la fel și cu roșiile, și cu ceapa. Busuiocul, cimbrul, lime-ul și gheața se pun apoi în blender, peste roșiile, ceapa și castraveții tăiate cubulețe. Amestecăm în blender până când obținem o supă cremă omogenă.

Preparatul se toarnă apoi în pahare și se decorează cu o felie de mentă, câteva cubulețe de ceapă, castraveți și telemea de capră de la Hochland tăiată cubulețe.

Telemeaua de capră este un ingredient ușor, dar cu un gust inconfundabil și savuros, care se combină excelent cu aroma roșiilor.

Articol susținut de Hochland

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri