Ucraina vrea sprijin economic din partea UE după aprobarea fondurilor în Congresul SUA. Kuleba: Europa nu trebuie să se relaxeze

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
ucraina ajutor ue
sursa: shutterstock.com/

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a făcut luni apel la omologii săi din Uniunea Europeană să nu se relaxeze în privinţa trimiterii de ajutoare militare Kievului, după ce, sâmbătă, după luni de blocaj, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, relatează Agerpres.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba  s-a pronunţat în favoarea asumării unor "decizii concrete şi îndrăzneţe" din partea Uniunii Europene.

"Salutăm cu toţii decizia Camerei Reprezentanţilor a SUA de a oferi un pachet puternic de ajutor pentru Ucraina. Dar noi, în Europa, nu putem şi nu ar trebui să ne relaxăm. În cele şase luni de dezbateri privind aprobarea pachetului de ajutor în SUA, Europa a demonstrat un adevărat spirit de lider şi capacitatea de acţiune", a declarat Kuleba într-o videoconferinţă din cadrul Consiliului miniştrilor de externe şi apărării din UE.

Şeful diplomaţiei de la Kiev a subliniat că "apărarea Europei este în principal o problemă care îi priveşte în primul rând pe europeni".

"Acum că toată lumea este aici, la masă, este timpul să acţionăm, nu să dezbatem", a reiterat Kuleba.

Ministrul ucrainean insistă că UE trebuie să ajute Ucraina să învingă Rusia dacă vrea să împiedice ca agresiunea militară a Kremlinului să se extindă în alte ţări de pe continent.