Sari la conținut

Românii care vor traversa Oceanul Atlantic doar cu ajutorul vâslelor

„O trimitem pe mare pentru a fi îngrijită și pentru a avea grijă de echipajul Atlantic Four. Pentru marinarii din vechime, pentru Maria!”

După lansarea și botezul bărcii, membrii echipajului, se gândesc la antrenamentele pe care urmează să le facă. Au nevoie de ele - urmează aventura în care forţa omului se va măsura cu cea a naturii.

Andrei Roșu, membru al echipajului: „În acest moment cu siguranță nu sunt pregătit, dar mai avem 17 luni și cu siguranță planul nostru de antrenament este bun.”

Vasile Oșean, membru al echipajului: „Trasul la vâsle este un semn de a arăta tuturor că nu contează ce meserie ai, ce faci, ce studii ai. Nimic nu te poate împiedica să realizezi un vis. Chiar dacă acest vis înseamnă să traversezi Atlanticul.”

Până în decembrie 2017, alături de cei doi se vor mai antrena alte cinci persoane, care concurează pentru celelalte două locuri din echipaj.

Marian Țonea, specialist IT: „Tot ce trebuie să fac este să continui să mă antrenez pentru a fi selecționat.”

Echipajul va trece si prin mai multe teste psihologice. În timpul cursei nu vor primi ajutor din exterior și trebuie să se descurce cu proviziile de apă și hrană pe care le vor avea când vor pleca în aventură.

Andrei Roșu, membru al echipajului: „Vom realiza în ce proiect ne-am implicat abia în momentul în care vom fi pe mare de vreo două-trei zile și vom realiza că aceasta este casa noastră pentru următoarele două luni.”

Timp de aproape 60 de zile, cei patru membri vor vâsli 5000 de kilometri între insulele La Gomera şi Antigua, în scop caritabil. Vor să obţină banii pentru construirea unui campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, pentru copiii diagnosticaţi cu boli rare.

Mirela Nemțeanu, reprezentant fundație: „Avem peste 160 de mii de pacienți care în fiecare an au nevoie de servicii de îngrijire paleativă. Dar din păcate doar 8% dintre aceștia primesc suportul necesar la timpul potrivit.”

Valoarea totală pentru construirea acestui centru este de aproape 1 milion și jumătate de euro. Deocamdată, s-a strâns doar jumătate din sumă.

Citiți și:

Atlanticul, traversat în barcă. Andrei Roșu și colegii lui caută al patrulea coechipier