Dispar specialiştii în medicina sportivă. La Iaşi, un medic are în îngrijire 4.000 de performeri

Data publicării:
167765

În 1990, la Policlinica Sportivă din Iaşi erau 7 medici, care în timp s-au pensionat. Specializarea nu a mai fost căutată de absolvenţi din cauza salariilor mici, dar nici angajări nu s-au mai făcut, posturile fiind blocate.

Medicul rămas se declară depăşit de situaţie. Pe lângă cei 4.000 de sportivi din Iaşi, acesta mai are în grijă echipa de canotaj din Fălticeni şi fotbaliştii din Vaslui. Toţi vin de două ori pe an la vizita medicală şi li se acordă asistenţă medicală, în cazul accidentărilor. Chiar dacă munceşte peste program şi pleacă în concediu doar când nu sunt competiţii sportive, medicul are o listă de aşteptare până în noiembrie.

Şi la Botoşani există tot un singur medic specializat pe medicina sportivă, care este în pragul pensionării. O situaţie similară se înregistrează şi la Cluj, unde cei 6.000 de sportivi sunt în grija a trei medici, în loc de şase câţi ar trebui să fie la ambulatoriul de specialitate. Aici listele de aşteptare pentru vizele medicale se întind şi până la 6 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri