DIGICULT. Gigi Căciuleanu, coregraful lui Shakespeare

Data publicării:
caciuleanu

În cel mai recent spectacol al său, „Folia, Shakespeare & Co.”, Gigi Căciuleanu vorbește despre un tip cu totul special de nebunie.

E nebunia amorului!. Amorul acesta asociat cu dorul, care este foarte frumos, iar la Shakespeare este asociat tânjelii, omul care tânjește. Romeo care tânjește sub balcon, Julieta care tânjește de sus în jos, spre el”, spune coregraful.

Gigi Căciuleanu a fost invitat să conducă, de-a lungul vremii, mari companii de balet din toată lumea. Faptul că, în prezent, are oportunitatea de a lucra acasă este un lucru care îl împlinește.

„Pentru mine înseamnă foarte mult. Eu, dacă am plecat din România, n-am plecat ca să-mi iau mașină și blugi. Blugi aveam și-atunci, iar mașină n-am nici acum. Dar am plecat ca să fiu liber. Și, deodată, mi se dă posibilitatea, în țara în care m-am născut, să fiu liber”, adaugă Gigi Căciuleanu.

Chiar dacă se exprimă liber, artistul se supune propriilor emoții. Uneori, din pricina acestor sentimente, i se întâmplă să facă gesturi necugetate: „Gesturi necugetate fac de dimineață până seara. Un spectacol e un gest necugetat din partea mea, cu toate că e foarte gândit. Dar este un act de curaj”

Dar au fost și momente în care coregraful a evitat mutările riscante.

Am avut multe oportunități în viață, în care aș fi putut să fac un act necugetat și să mă arunc în ceva care să-mi aducă bănet. E, n-am făcut acest lucru. Nu pentru că n-aș fi dornic să câștig, bineînțeles că toată vrea să mănânce și caviar, din când în când. Dar pentru că m-aș fi trădat pe mine însumi. Și acest lucru mi s-ar fi părut cel mai necugetat și cel mai tâmpit”, spune coregraful.

Mai multe despre ceea ce-l definește pe Gigi Căciuleanu, în materialul video ataşat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri