Sari la conținut

CONSILIER DE ETICHETĂ. Ce facem când un coleg de serviciu miroase a transpirație

Este foarte simplu și de bun simț să contactăm un alt coleg sau o altă colegă cu care această persoană se înțelege foarte bine și care i-ar putea sugera că i s-a întâmplat un eveniment neplăcut.

Acum, dacă este să îl judecăm din punct de vedere al codului de bune maniere, o persoană care are grijă de imaginea sa, categoric va simți când ceva se întâmplă și este în neregulă, cum ar fi un miros foarte urât.

Poate să fie un accident, însă, dacă avem într-adevăr grijă de persoana noastră înseamnă că ne respectăm cu adevărat, ori dacă ne respectăm, ne vom da seama singuri.

Dar să zicem că nu am reușit, cea mai bună soluție este să găsim o persoană cu care acest coleg sau colegă se înțelege foarte bine și care i-ar putea face această sugestie.

Ar fi foarte urât din partea noastră să îi scriem tot felul de mesaje sau mailuri în care să îi aducem afronturi la adresa persoanei repective sau să-i scriem SMS-uri în care să îi explicăm cât de neplăcut este evenimentul care tocmai i s-a întâmplat, tocmai pentru că acest cod de bune mainere, inventat încă din secolul al XII-lea este inventat pentru ca traiul să fie mai suportabil între noi, oamenii.