Consilier de etichetă. Cum reacționăm când cuplul cu care am ieșit începe să se certe?

Data publicării:
cearta in cuplu si tert

Cum trebuie să procedăm atunci când ne aflăm alături de un cuplu, prieteni, la masă, suntem într-o situaţie publică, iar prietenii noştri aflaţi în cuplu încep să se certe?

Cea mai bună metodă este să evităm să fim consilierul de cuplu, spune Karina Nagy.

Este de preferat să evităm să ţinem partea unuia sau celuilalt din cuplul respectiv, pentru că nu ştim exact unde se poate ajunge şi este de preferat să nu fim într-o tabără sau cealaltă. Ar fi delicat pentru persoana căreia nu-i ţinem partea. Spun asta pentru că s-ar putea ca înainte să fie format cuplul să fim prietenii ei sau prietenii lui sau viceversa.

În concluzie, cea mai bună metodă în cazul în care prietenii noştri se ceartă în public nu este să le sărim în ajutor, nu este să le facem dreptate, tocmai pentru că dreptatea este în ochiul privitorului şi nu întotdeauna dreptatea are titlu de adevăr absolut. Şi atunci, evităm să ne folosim propriile percepţii în a judeca şi a da un verdict. Nu este de bun gust să facem asta.

În concluzie, este de preferat ca atunci când prietenii noştri încep să se certe să ne scuzăm şi să mergem să rezolvăm acea treabă foarte importantă pe care o avem. Fie că o avem, fie că n-o avem. Este mai ortodox aşa, spune Karina Nagy.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri