Japonia. Obezitatea, scoasă în afara legii. Angajații sunt măsurați la serviciu

Data publicării:
08122012 20obezitate-37530

Încă din 2008 toate companiile trebuiau să măsoare talia angajaţilor, ce nu trebuia să depăşeaşcă 85 de centimetri pentru bărbaţi şi 90 de centimetri pentru femei. Dar acum, controalele dese i-a făcut pe unii angajaţi să ceară ajutorul unor clinici specializate, pentru a evita sancţiunile impuse de Guvern.

Cateodată costurile clinicilor sunt la fel de grase ca şi pacienţii lor. Că să pierzi 10 kilograme în trei luni, trebuie să-ţi uşurezi portofelul de 6.400 de dolari. Iar cine nu reuşeşte să piardă din greutate, trebuie să se ducă la şedinte obligatorii de consiliere, impuse de guvern.

Japonezii au avut întotdeauna o dietă sănătoasă. Dar în rândul generaţiei tinere, pentru care mâncărea occidentală nesănătoasă este la modă, foarte mulţi oameni au probleme cu greutatea.

„Dacă luptăm cu obezitatea oamenilor, putem să reducem numărul de boli cardiovasculare şi toată lumea va trăi mai mult, fără să ia medicamente”, spune un medic.

Totuşi, situaţia nu este la fel de alarmantă ca în Statele Unite sau Europa, care ar putea să ia lecţii de la Japonia. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, japonezii sunt printre cei mai supli oameni din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri