REPORTAJ. La 26 de ani, a renunţat la stomatologie pentru a preda bune maniere

Data publicării:
24 2002cursbunemaniere-51331

„Eu am o credinţă că în fiecare dintre noi există o lady şi un gentleman care trebuie trezit la suprafaţă”. Pentru acest ideal, tânăra a renunţat la o meserie bănoasă şi sigură: cea de medic stomatolog. Decizia a luat-o atunci când o cunoştinţă devenise prea indiscretă.

Ideea de a-şi schimba meseria nu a fost privită cu ochi buni de apropiaţii ei.

„M-au tot contrat sau au început să-mi spună că nu e bine ce fac şi că ar trebui să mă gândesc la o siguranţă şi, evident, la stabilitatea materială”, povesteşte Anca Şerban.

Cu toate acestea, ea nu a renunţat la visul ei. Şi a început să dea consultaţii despre bune maniere. Prima lecţie a fost oferită gratis unui apropiat.

I-am spus: uite, în general când vorbim la telefon prin tonul vocii se transmite o anumită stare, o anumită energie şi ce-ar fi să zâmbeşti când vorbeşti la telefon. De atunci până în ziua de astăzi chiar dacă a avut o zi proastă sau nu se simte bine, simt că se forţează şi face un efort ca să facă lucrul acesta când vorbim la telefon. Pentru mine este o realizare”, spune Anca Şerban.

Costul unei şedinţe de bune maniere începe de la 120 de lei. Pentru acest preţ, cursanţii învaţă....

Să te ţii de cuvânt, să fii punctual, să fii un om integru, să ai coloană vertebrală, să nu porţi ranchiunaă sunt nişte principii pe care le discutăm, prima parte a întâlnirii se bazează pe aceste valori pe care le discutăm şi care sunt conştientizate şi aduse la suprafaţă şi pe urmă trecem la subiecte mai lumeşti precum mersul pe tocuri sau postura sau limbajul sau modul cum te comporţi într-o călătorie sau în vizită”, dezvăluie Anca.

Pentru ea, codul bunelor maniere poate fi rezumat foarte simplu: „Ce ţie nu-ţi place altuia nu face”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri