„Ședință cu părinții” la grădina zoologică

Data publicării:
parinti adoptivi zoo

Zeci de părinţi adoptivi au venit la Grădina Zoologică din Oradea să cunoască animalele de care au dorit să aibă grijă.

Am adoptat un cuati şi am venit să particip la hrănirea lui şi să văd dacă pot să interacţionez cu el”, spune Vera Maier, părinte adoptiv.

Mihaela Pascar a adoptat, împreună cu fiica ei, două feline pe care le-au văzut pe pagina de internet a grădinii zoologice. Ca să le hrănească şi să participe la aşa-zisa şedinţă cu părinţii, au venit de la peste 300 de kilometri distanţă, din Vatra Dornei.

Tigrul - eu şi fiica mea - leopardul. Ne plac felinele, avem acasă animale şi ni s-a părut o pisicuţă mai mare”, spune Mihaela Pascar.

Alţi iubitori de animale sunt părinţi în acte pentru Codiţă, Alex, Chloe şi Goldie, cei patru lemurieni simpatici de la Zoo.

Lemurienii sunt nişte animale foarte prietenoase, provin din Madagascar, sunt patru la Grădina Zoologică din Oradea şi cel mai mult le plac bananele şi strugurii.

Peste 60 de oameni din toată ţara, dar şi din străinătate au adoptat deja un animal de la Zoo Oradea.

„Cel mai căutat a fost, dintre animalele mici, suricata, bineînțeles, și felinele, tigrii, leii, leoparzii, îndrăgiți sunt și lupii, urşii, caii. Părinţii pot participa la activităţi de rutină, pot intra cu îngrijitorii”, spune Bimbo Szuhai Tibor, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

Cei care vor să adopte un animal de la Grădina Zoologică din Oradea plătesc 100 de lei pe an. Banii sunt folosiţi pentru mâncare, vitamine şi medicamente. Părintele adoptiv primeşte un certificat de adopţie şi are numele trecut pe un panou aflat la intrarea în Zoo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri