Sari la conținut
News Alert

Filmul care a debutat pe primul loc în box office

Lungmetrajul „Logan”, cel mai recent film din saga ”X-Men”, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 85,3 milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations, informează lalibre.be.

Acest western post-apocaliptic, un SF de acţiune regizat de James Mangold, cu Hugh Jackman, Patrick Stewart şi Dafne Keen în rolurile principale, oferă spectatorilor un cocktail exploziv de adrenalină, emoţie şi chiar şi o doză de umor, potrivit News.ro.

După opt filme în 17 ani, Hugh Jackman a interpretat pentru ultima dată în carieră personajul care i-a consolidat celebritatea, cel al unui mutant păros, puternic, ce deţine o capacitate uluitoare de autoregenerare - Wolverine. Potrivit multor critici de film, „Logan” este cel mai reuşit film din întreaga serie „X-Men”. 

Filmul horror cu accente comice „Get Out”, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 26,1 milioane de dolari. Acest lungmetraj, regizat de Jordan Peele, reprezintă o privire deloc confortabilă, ba chiar satirică, asupra a ceea ce se poate întâmpla când un afro-american vizitează familia iubitei sale caucaziene, care locuieşte într-o fermă izolată.

Pe locul al treilea a debutat lungmetrajul ”The Shack”, cu încasări de 16,1 milioane de dolari. Această dramă regizată de Stuart Hazeldine, cu Sam Worthington şi Octavia Spencer, spune povestea unui văduv care primeşte o invitaţie misterioasă şi decide să meargă într-o cabană izolată într-o pădure.

Comedia animată ”Lego Batman: Filmul/ The LEGO Batman Movie”, cu Ralph Fiennes şi Mariah Carey în distribuţie, a coborât pe locul al patrulea cu încasări de 11,6 milioane de dolari. În acest lungmetraj, regizat de Chris McKay, Bruce Wayne trebuie să facă faţă nu doar criminalilor care împânzesc Gotham City, ci şi responsabilităţilor pe care le are faţă de băiatul pe care l-a adoptat, potrivit cinemagia.ro.

Filmul ”Before I Fall” a debutat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american cu încasări de 4,9 milioane de dolari. Această dramă este inspirată din primul roman scris de Lauren Olivier, ”Before I Fall”, şi a fost adaptată pentru marele ecran de Ry Russo-Young. Rolurile principale sunt interpretate de Zoey Deutch, Halston Sage şi Elena Kampouris. Filmat în 24 de zile, filmul prezintă povestea Samanthei Kingston, o adolescentă populară în liceul ei, care se pregăteşte să îşi piardă virginitatea cu un băiat ”cool” din grupul ei de prieteni. Ea devine însă prizoniera unei bucle temporale, retrăind fără încetare ziua morţii sale în urma unui accident de automobil. 

Filmul de acţiune ”John Wick  2/ John Wick: Chapter Two”, regizat de John Wick, cu Ruby Rose, Keanu Reeves, Ian McShane şi Bridget Moynahan în distribuţie, a coborât trei poziţii până pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,7 de milioane de dolari. În lungmetraj, Common este antagonistul principal, capul securităţii unei organizaţii mafiote condusă de o femeie. Alături de Keanu Reeves, revine şi Ian McShane, drept Wilson, proprietarul Hotelului Continental, cel care oferă cu discreţie ajutor comunităţii asasinilor, potrivit cinemagia.ro.

Filmul ”Hidden Figures”, care aduce un omagiu cercetătoarelor de culoare care au contribuit la dezvoltarea industriei spaţiale americane din anii 1950 şi 1960, s-a menţinut pe locul al şaptelea, cu încasări de 3,8 milioane de dolari. Acest film dramatic, ce are la bază o carte de Margot Lee Shetterly, ”Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Mathematicians Who Helped Win the Space Race”, vorbeşte despre nave spaţiale şi astronauţi, dar şi despre ambiţie, emoţie şi distribuţia nediscriminatorie a inteligenţei. Rolurile principale sunt interpretate de Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Kevin Costner, Janelle Monáe, Kirsten Dunst.

Filmul ”Marele Zid/ The Great Wall”, regizat de Zhang Yimou şi avându-l în rolurile principale pe Matt Damon şi Willem Dafoe, a coborât patru locuri şi a ajuns pe poziţia a opta, cu încasări de 3,5 milioane de dolari. Produs de Legendary, acest lungmetraj spune povestea unor forţe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume - Marele Zid Chinezesc.

Filmul ”Cincizeci de umbre întunecate/ Fifty Shades Darker”, în regia lui James Foley şi avându-i în distribuţie pe Jamie Dornan şi Dakota Johnson, a pierdut patru poziţii şi a coborât pe cel de-al nouălea loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,4 de milioane de dolari. În timp ce Christian (Jamie Dornan) se luptă cu demonii interiori, Anastasia (Dakota Johnson) trebuie să se confrunte cu furia şi invidia femeilor care au fost înaintea ei. Pelicula prezintă povestea Anastasiei care, la insistenţele lui Christian, acceptă să se împace cu acesta. În încercarea de a-şi reclădi relaţia cu bărbatul iubit, Anastasia este prinsă într-un vârtej de intrigi şi întâmplări care o pun în cele din urmă în faţa celei mai importante decizii, preciează site-ul cinemagia.ro.

Musicalul ”La La Land”, regizat de Damien Chazelle, marele învingător la Globurile de Aur 2017, a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al zecelea, cu încasări de 2,9 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul ”La La Land”, un musical despre o actriţă debutantă şi un muzician de jazz care se îndrăgostesc în timp ce încearcă să aibă succes la Hollywood, a câştigat şase premii Oscar la gala din 2017, iar criticii de cinema au lăudat interpretările celor doi protagonişti ai peliculei, Emma Stone şi Ryan Gosling.