Sari la conținut

Filmul horror care a debutat pe primul loc în box office

Filmul horror „Jigsaw”, al optulea din franciza „Saw”, a debutat pe primul loc în box office-ul nord american, cu încasări de 16,25 de milioane de dolari într-unul dintre cele mai slabe weekenduri ale anului, scrie News.ro.

Lungmetrajul, care îl are în rol principal pe Tobin Bell şi este regizat de Michael Spierig şi Peter Spierig a generat încasări cu 4 milioane de dolari mai mici decât estimase Lionsgate pentru weekendul de lansare, potrivit Variety.

Filmul a avut un buget de 10 milioane de dolari. „Franciza are o bază de fani cu aproximativ 1 miliard de dolari încasaţi la nivel mondial. Privind în trecut, filmele din franciza «Saw» au beneficiat întotdeauna de pe urma lansării în preajma sărbătorii de Halloween”, a declarat David Spitz, preşedinte al departamentului de distribuţie Lionsgate pentru SUA.

Comedia „Boo 2! A Madea Halloween”, cuTyler Perry în rolul principal, a generat încasări de 10 milioane de dolari, cu 53% mai puţin faţă de primul weekend pe marile ecrane nord-americane.

Niciun alt film nu a reuşit, weekendul trecut, să depăsească pragul de 6 milioane de dolari încasări.

Pe locul al treilea în clasament se află „Geostorm”, regizat de Dean Devlin, cu Gerard Butler, Abbie Cornish, Ed Harris, Jim Sturgess şi Andy Garcia în distribuţie. În al doilea weekend, a încasat 5,67 milioane de dolari, urmat fiind de „Happy Death Day”, cu 4,7 milioane de dolari.

„Blade Runner 2049”, regizat de Denis Villeneuve, cu Harrison Ford şi Ryan Gosling în distribuţie, se află pe poziţia a cincea, după patru săptămâni de la premieră, cu încasări de 3,96 milioane de dolari.

Drama biografică „Thank You for Your Service”, de Jason Hall, cu Miles Teller în rol principal, a debutat pe locul al şaselea, cu 3,7 milioane de dolari încasări.

Pe locul al şaptelea se află „Only the Brave”, regizat de Joseph Kosinski, cu Jennifer Connelly, Miles Teller şi Jeff Bridges în distribuţie, după ce a generat încasări de 3,45 milioane de dolari.

Coproducţia SUA-China „The Foreigner”, cu Pierce Brosnan şi Jackie Chan, a coborât două poziţii până pe locul al optulea, iar în al treilea weekend de la lansare a încasat 3,2 milioane de dolari.

„Suburbicon” al lui Matt Damon, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia, a debutat pe locul al nouălea în topul nord-american, cu încasări de 2,8 milioane de dolari.

Filmul horror „It”, adaptare după romanul omonim al lui Stephen King, a coborât trei poziţii până pe locul al zecelea. În al optulea weekend de la premieră, lungmetrajul a încasat 2,46 milioane de dolari.

În ansamblu, box office-ul din acest weekend însumează aproximativ 75 de milioane de dolari, potrivit conScore. Singurul weekend mai slab de atât din 2017 a fost la finalul lunii august, când a fost înregistrat un total de 69,3 milioane de dolari.

Cifra lunii octombrie, până în prezent, este de 539,1 milioane de dolari, iar totalul anului - până acum - este de 8,73 de miliarde de dolari, cu 5% mai scăzut decât suma înregistrată anul trecut la aceeaşi dată. 

Este aşteptat ca cifrele să crească odată cu lansarea, pe 3 noiembrie, a filmului „Thor: Ragnarok”, care este estimat să încaseze în primul weekend 125 de milioane de dolari. Lungmetrajul a încasat deja, la nivel internaţional, 107,6 milioane de dolari.

Pe aceeași temă