Prima declarație a regizorului Joel Souza, rănit de Alec Baldwin în incidentul în care a fost ucisă Halyna Hutchins

Data publicării:
Oameni cu lumânări aprinse în memoria Halynei Hutchins, ucisă pe platoul de filmare.
Oameni cu lumânări aprinse în memoria Halynei Hutchins, ucisă pe platoul de filmare. Foto: Profimedia

Regizorul Joel Souza spune că este „devastat de pierderea prietenei și colegei sale” Halyna Hutchins, în prima sa declarație după incidentul de pe platoul de fimare al filmului Rust, în care a fost rănit cu un pistol de recuzită mânuit de actorul Alec Baldwin. Hutchins, directoare de imagine a filmului, a fost împușcată mortal în accest incident, relatează BBC.

În timpul repetițiilor, Baldwin a primit un pistol care ar fi trebuit să fie sigur, dar care avea muniție reală. Când arma s-a descărcat, atât Hutchins, cât și Souza au fost răniți. Directoarea de imagine a murit, iar Souza a fost dus la spital, dar între timp a fost externat.

Souza le-a mulțumit celor care i-au trimis mesaje de susținere.

„Sunt devastat de pierderea prietenei și colegei mele, Halyna. A fost o persoană bună, vibrantă, incredibil de talentată, a luptat pentru fiecare pas și m-a făcut mereu să fiu mai bun”, a spus Souza în declarația sa.

„Gândurile mele sunt alături de familia ei în acest moment foarte dificil. Sunt recunoscător pentru revărsarea de afecțiune pe care am primit-o de la comunitatea noastră cinematografică, oamenii din Santa Fe și sutele de străini care m-au contactat ... Cu siguranță mă vor ajuta să mă vindec”, a scris el.

Documentele prezentate de anchetatori instanței arată că asistentul de regie Dave Halls, care i-a dat pistolul lui Alec Baldwin, nu știa că arma conținea muniție reală.

Vineri, Baldwin – care era vedeta și producătorul filmului - a spus că „cooperează pe deplin” cu poliția.

„Nu există cuvinte să-mi exprim starea de șoc și tristețea privind tragicul accident care a luat viața Halynei Hutchins, o soție, mamă și colega noastră profund admirată. Cooperez pe deplin cu ancheta poliției privind modul în care această tragedie a avut loc și țin legătura cu soțul ei, oferindu-mi sprijinul pentru el și familia lui. Inima îmi este frântă pentru soțul ei, fiul lor și pentru cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a scris Alec Baldwin pe Twitter.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri