Sari la conținut

Quentin Tarantino, despre accidentul actriței Uma Thurman: „E cel mai mare regret al vieții mele”

Regizorul Quentin Tarantino a vorbit, în premieră, despre episodul accidentului în care a fost implicată actrița Uma Thurman, în timpul filmărilor pentru „Kill Bill”. Într-un interviu acordat New York Times, actrița l-a acuzat pe Tarantino că a obligat-o să se urce la volanul unei mașini periculoase, deși ea ceruse ca scena să fie filmată cu ajutorul unui cascador profesionist.

Quentin Tarantino a declarat că decizia de a o pune pe Uma Thurman să filmeze scena respectivă este „cel mai mare regret al vieții” sale.

„Sunt vinovat pentru că am pus-o în acea mașină, dar nu sunt vinovat așa cum spun unii. Era vorba doar de condus. Niciunul dintre noi nu vedea asta ca pe o cascadorie. Poate că ar fi trebuit să o facem, dar la momentul acela nu ne-am dat seama. Sunt sigur că mi-am dat ochii peste cap și m-am enervat în momentul în care mi s-a atras atenția. Dar sunt sigur că nu eram furios sau livid”, a declarat regizorul, pentru Deadline.

Tarantino a confirmat afirmațiile actriței, care spune că regizorul i-a cerut să conducă mașina cu 100 de km/oră, astfel încât părul să îi fluture într-un anumit fel.

„I-am spus că totul va fi OK. I-am spus că strada este dreaptă. I-am spus că va fi în siguranță. Și nu a fost așa. M-am înșelat. Nu am forțat-o să se urce în mașina, dar ea s-a urcat pentru că avea încredere în mine și m-a crezut”, a adăugat Tarantino.

Uma Thurman a făcut publică înregistrarea video a accidentului, în care se vede cum mașina ei se izbește violent de un palmier, iar actrița rămâne nemișcată preț de câteva secunde. Imediat, echipa de pe platoul de filmare, în frunte cu Tarantino, ajung să îi acorde actriței primele îngrijiri.

Actrița, care acum a revenit la sentimente mai bune față de regizor, a declarat că după accident a țipat la Tarantino și l-a acuzat că a încercat să o omoare. 

„Circumstanțele acestui incident au fost neglijente până la punctul criminalității. Nu cred că intențiile au fost însă unele malițioase. Quentin Tarantino a regretat profund și încă îi pare rău de acest incident. Mi-a dat filmarea câțiva ani mai târziu, astfel încât eu să o pot face publică, indiferent că acesta este un incident pentru care, cel mai probabil, nu se va face dreptate. Mi-a dat filmarea știind și că îi pot face rău și sunt mândră de el că a avut curaj și a ales să facă lucrul corect. Mușamalizarea este însă de neiertat. Pentru asta singurii responsabili sunt Lawrence Bender, E. Bennett Walsh și deja celebrul Harvey Weinstein”, a scris pe Instagram actrița, după interviul din NYT.