Sari la conținut
News Alert

Buzz Aldrin a devenit primul astronaut care a defilat pe un podium de modă

Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a devenit primul astronaut din lume care a defilat pe un podium de modă, marţi seară, la Săptămâna Modei de la New York, în cadrul show-ului de prezentare a celei mai recente colecţii a designerului Nick Graham, informează contactmusic.com, preluat de News.ro.

Buzz Aldrin Installs Artifact at New Intrepid Museum Exhibition 27 Seconds

Foto: Gulliver/GettyImages

Celebrul astronaut american a fost însoţit pe podiumul de defilare de Bill Nye, un cunoscut prezentator de emisiuni TV cu tematică ştiinţifică. 

Buzz Aldrin a acordat apoi şi un scurt interviu, în care a spus că diploma lui în astronautică, pe care a obţinut-o la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT), i-a fost de mare ajutor în timpul acelei prezentări de modă.

”Nu eram sigur pe ce parte a podiumului trebuia să merg. Dacă mergeam prea aproape de oameni, atunci unii dintre ceilalţi nu puteau să mă vadă prea bine. Întotdeauna calculez timpul şi distanţa”, a explicat celebrul astronaut american.

Cea mai recentă colecţie a designerului Nick Graham a avut o tematică spaţială şi s-a intitulat ”Life on Mars: Fall-Winter 2035” (”Viaţa pe Marte: Toamnă-Iarnă 2035”).

Edwin Eugene Aldrin Jr., născut pe. 20 ianuarie 1930, poreclit ”Buzz”, este un astronaut american. A absolvit Academia West Point şi a zburat în 66 de misiuni de luptă în Războiul din Coreea. În 1963, a obţinut doctoratul la MIT şi a fost selectat ca astronaut. În 1966, i s-a alăturat lui James A. Lovell Jr. în misiunea orbitală Gemini 12, care a durat patru zile. Ieşirea de 5 ore şi jumătate în spaţiu a lui Aldrin a dovedit că, de fapt, omul poate să lucreze în spaţiu în condiţii de imponderabilitate.

Buzz Aldrin este cel de-al doilea om după Neil Armstrong, coechipierul său, care a păşit pe Lună, în misiunea Apollo 11, pe 20 iulie 1969. Aselenizarea celor doi astronauţi a fost difuzată în direct de televiziunea americană şi a fost urmărită de peste 600 de milioane de telespectatori din lumea întreagă, stabilind în epocă un record de audienţă.