Sari la conținut
News Alert

Cei mai buni pompieri

Plutonierul adjutant şef Mihai Oltean, este la ultima competiţie de acest gen. După 30 de ani de meserie, a reuşit să aducă de 5 ori medalia de aur pentru pompierii braşoveni. Datorită lui, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov se mândeşte cu cele mai bune rezultate la nivel naţional în ultimii zece ani. Peste câteva zile va pune definitiv uniforma în cui, dar îşi aduce aminte cu nostalgie de emoţiile primului concurs.

"Primul concurs la care lotul judeţului Braşov a luat locul întâi a fost şi cel mai emoţionant, a fost şi cel mai important, pentru că a fost startul. S-a modernizat un pic baza materială, sunt furtunurile un pic mai uşoare, tipul de racordare mai rapid, cu anumite racorduri mai performante decât acum 25 de ani, de exemplu", plt. adj. şef Mihai Olteanu - Detaşamentul 1 de Pompieri, ISU Braşov. 

Chiar dacă nu va mai participa la alte concursuri, plutonierul Mihai Oltean este mulţumit că predă ştafeta unor tineri care au înţeles că meseria de pompier se face cu sufletul.

"Sunt mândru că sunt pompier, îmi dau silinţa şi îmi fac treaba în orice activitate. Echipa cu care lucrez, acolo unde suntem, este familia mea. În momentul în care intru în tură ei devin familia mea. Şi împreună facem să fie bine, pentru că doar în echipă, doar în familie poţi să ai rezultate şi să iasă totul foarte bine", plt. maj. Adrian Anghel - Detaşamentul 1 de Pompieri, ISU Braşov.

Cele 8 echipe înscrise în concurs, formate din 64 de pompieri, reprezintă detaşamentele ISU Braşov.

"Un pic greu la gard, dar în rest a fost bine. (ce rezultat speraţi să obţineţi?) Cât mai bun. Aşteptăm să mai dăm încă o probă, poate cealaltă va fi mai bună", participant.

"Dezamăgitor, nu mă aşteptam să... (De ce?) Mi-a sărit ţeava de la brâu. N-a fost strâns bine brâul şi mi-a sărit ţeava. Dar mai încerc o dată şI sper la un timp foarte bun", participant.

În aceste concursuri profesionale, pompierii au de trecut trei probe: traseul cu obstacole, ştafeta 4 ori 100 de metri şI desfăşurarea cu luptă la motopompă.

"Avem opt echipaje, practic câte subunităţi avem la nivelul judeţului Braşov. Scopul acestei competiţii este, în primul rând, de testare a capacităţii de intervenţie şi bineînţeles şi de pregătire pentru situaţii de urgenţă", col. Ioan-Stelian Rechițean - inspector şef ISU Braşov.

După cele trei probe, cei mai buni pompieri din judeţ vor reprezenta Braşovul la faza regională şi la cea naţională, de unde speră să se întoarcă şi anul acesta cu o medalie.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Dan Dascălu