Foştii sportivi, deveniţi oameni ai legii

Data actualizării: Data publicării:
FOSTI SPORTIVI DEVENITI OAMENI AI LEGII

Alexandru Boar şi-a petrecut jumătate din viaţă în iarbă, unde a dat totul pentru sportul rege care i-a adus multe împliniri transformate cu timpul în amintiri frumoase.

Fost fundaş central de ,,fier" pentru înaintaşii echipelor adverse, Alexandru Boar a jucat la 8 echipe de pe prima şi a doua scenă a fotbalului românesc. În 1988,  tânărul cu plete blonde, era stâlpul apărării la FC
Inter Sibiu, echipă antrenată de celebrul Viorel Hizo.

După retragerea din viaţa sportivă, Alexandru Boar a lucrat câţiva ani ca şi gardian public, apoi ca inspector în Administraţia Publică. Acum, bărbatul în vârstă de 51 de ani, conduce Biroul de Ridicări Auto al Primăriei din Sibiu.

O poveste asemănătoare are şi Cosmin Băltăşiu, unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti locali din Sibiu. Agentul în vârstă de 37 de ani este pregătit special pentru intervenţii în forţă. În trecut, poliţistul a fost rugbyst şi a bifat zeci de selecţii în loturile naţionale de junior şi seniori.

Psihologii spun că, trecerea de la minge la pistol sau la împărţit amenzi în stânga şi-n dreapta, se datorează spiritului aventurier şi a nevoii de adrenalină, două calităţi specifice sportivilor.

Exemplele continuă la Sibiu, unde în structurile administraţiei locale şi în instituţiile guvernamentale găsim încă 20 de foşti fotbalişti sau rugbyşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri