Reguli pentru siguranţa pe pârtii 

Data publicării:
SIGURANTA PE PARTII

Pentru că în această perioadă numărul de turişti care vin la munte pentru a schia a crescut, salvamontiştii îi sfătuiesc pe oameni să poarte cască şi ochelari de protecţie pentru a se evita accidentele. Cu toate acestea, zilnic salvatorii montani au de-a face cu accidente din cauză că turiştii nu sunt echipaţi corespunzător.

 "Cele mai frecvent întâlnite accidente sunt fracturile de membre inferioare, entorse de ligamente, rupturi de ligamente. Se întâmplă acest lucru pentru că turiştii nu respectă decalogul schiorului, nu adaptează viteza la  la cunoştinţele fiecăruia", declară Alexandru Ferencz, reprezentant Salvamont.

Chiar dacă nu practică sporturile de iarnă şi alegeţi doar o drumeţie prin pădure, specialiştii spun că este important să acordăm o atenţie deosebită încălţărilor şi mănuşilor.

"Este bine să aibă echipament adecvat pentru astfel de drumeţii, dar noi le recomandăm în această perioadă să încerce să evite aceste deplăsari. Sub zapadă pot fi zone cu gheaţă şi pot suferi accidentări", declară Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov. 

Pentru că zăpada şi vremea rea din aceste zile a făcut ca pe şosele să se circule cu dificultate, autorităţile recomandă amânarea sau chiar evitarea deplasărilor. Dacă totuşi sunteţi nevoiţi să plecaţi la drum, nu uitaţi să pregătiţi şi automobilul. Din masină nu trebuie să vă lipsească o lopată de deszăpezire, racleta şi săculeţul cu sare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri