Alba. Pistă de biciclete cu crăpături

Data publicării:
PISTA ALBA

Pista de biciclete de pe Dealul Mamut este una din cele mai frumoase din ţară. Este dotată cu puncte de popas, locuri de odihnă, rastele pentru biciclete și spații de joacă pentru copii. A fost inaugurată în luna august a anului trecut, însă după doar câteva luni, în asfalt au apărut primele crăpături. Constructorul a preferat să le acopere, dar bicicliştii sunt nemulţumiţi de rezultat.

"Asta-i cârpeală aici, nu e un lucru sănătos. Într-un an-doi se erodează, vine frigul, vin căldurile... 35 de grade, ar fi bine să vină să-l repare cum trebuie, nu să toarne un pic de bitum", a spus unul dintre ei.

"Se înmoaie şi este foarte neplăcut. Probabil că o să trebuiască să-l repare foarte des şi reparaţiile nu vor fi eficiente", a afirmat altul.

Amenajarea pistei a început în 2011. Reprezentanţii firmei care a construit pista susţin că problemele au apărut din cauza alunecărilor de teren.

"Ce am făcut acolo sunt soluţii provizorii, colmatarea cu bitumului respectiv este o colmatare, să vedem cât se mai mişcă, pentru ca împreună cu primăria să găsim o soluţie de stabilizare a solului pentru că fuge dealul şi nu avem noi ce îi face", a precizat Nicolae Balea, administratorul firmei de construcţii.

Primăria spune că reparaţiile se vor face pe cheltuiala constructorului, deoarece lucrarea are o garanţie de 5 ani.

"Din fericire astăzi este încă în garanţie, constructorul va fi notificat şi se vor face toate reparaţiile de rigoare pe toată lungimea semnalată de către dumneavoastră şi de alţi oameni care se duc în zonă, pentru că nu e niciun secret acest lucru", a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Pista de biciclete face parte din proiectul "Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut", în valoare de 11 milioane de lei, bani din care a fost amenajat şi parcul dendrologic "Dr. Ioan Vlad".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri