Capitala modei pentru tinerii designeri

Data publicării:
MODA ROCK

Mihaela Cârlugea este inginer electrotehnist și profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Pasiunea ei, însă, este designul vestimentar, iar colecția pe care a prezentant-o este inspirată din tragediile marilor războaie ale lumii. Rochiile sunt create cu o tehnică inedită.

"Este ca o urmare a ceea ce am făcut eu la colecția de master, care era un protest împotriva războiului. Acolo am început, ca să zic aşa, să maltratez materialele. Ca exemplu, acest material este vopsit şi ars, iar o altă tehnică, a fost cea de fierbere", a explicat artista.

Pentru o altă tânără creatoare, elegaţa este inspirată din muzică. Atunci când își gândește colecţiile, Emma ascultă muzica rock.

"Legat de accesorii, sunt un pic mai inventive, mai creative, din ace de siguranţă şi am vrut sa distrug mitul că nu merge niciodată argintiu cu auriu. Pielea este foarte rock, toţi cei care ascultă rock poarte piele, spatele uşor nonconformist şi extravagant", a spus designerul.

Așa că nu lipsesc accesoriile inventive, de exemplu din ace de siguranță.

"Tricouri Cardigane, pantaloni, bluze evazate asimetrice cu accesorii, cravate, fermoare, falduri, mai mlte direcții. Ne adresăm băieţilor de peste 20 de ani, cu anumite gusturi pentru un anumit tip de petreceri, unde să poarte aceste articole", a spus Lorenzo, un alt designer prezent la eveniment.

Organizatori târgului spun că la primăvară vor organiza şi prezentări de modă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri