Colecţii inedite la Gala UAD Cluj-Napoca

Data publicării:
GALA UAD

Absolvenţii Universităţii de Artă si Desing din Cluj-Napoca au încercat să impresioneze atât juriul, cât şi publicul, prin combinaţiile inedite de materiale folosite, dar şi prin temele abordate.

Mulţi dintre tinerii designeri şi-au găsit inspiraţia în istoria sau în foclorul românesc, după cum spune şi Sabina Pop, absolventă a UAD: "Este o colecţie inspirată de vestimentaţia voievozilor români: Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu. Şi cred că ăsta e punctul de originalitate al colecţiei şi materialele folosite, pentru că am folosit materiale pornind de la plastic, până la lână. A folosit mai multe tipuri de texturi."

Una din cele mai apreciate prezentări i-a aparţinut unei tinere studente, care a pregătit o colecţie inspirată de formele geometrice din sculptură.

"Am pregătit o colecţie inspirată de un newyorkez, Carl Andre, un sculptor minimalist, deosebit. Am o combinaţie de piele inspirată de cupru şi aluminiu", a explicat Crina Moldovan, absolventă UAD.

Colecţia a fost catalogată ca fiind spectaculoasă de specialişti. "Nu există ceva să-mi fi displăcut, asta este clar! O colecţie aş putea spune chiar spectaculoasă, cu nişte volume controlate impecabil, într-o gamă cromatică foarte frumoasă", a spus Maurice Muntean, fashion editor.

"Faima şcolii de la Cluj e recunoscută şi internaţional şi suntem în top cumva, nu numai la nivel de studenţie şi asta ne obligă foarte mult", a spus prof. univ. dr. Ioan Sbîrciu, preşedintele Senatului UAD Cluj-Napoca.

În cadrul galei dedicate tinerilor designeri au fost prezentate în total 40 de colecţii. Din publicul numeros au făcut parte atât profesori, cât şi stilişti, editori de modă şi reprezentanţi ai unor firme importante din industria modei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri