Sari la conținut

Locuri şi posturi neocupate la rezidenţiat

Emoţiile tinerilor medici au fost mai mari la repartizare decât la concurs. "Am luat locul pe care mi l-am dorit şi sunt mulţumită, am luat boli infecţioase la Tîrgu Mureş", a declarat o candidată.

"Chiar s-a meritat, şi drumul şi tot, pentru că sunt din Bucureşti, eu am luat nefrologie, exact ceea ce mi-am dorit", a spus alta.

"Vin de la Bucureşti, m-ar fi ajutat mai mult să avem şi posturi sau locuri scoase în Bucureşti, pentru a avea mai multe opţiuni, dar e ok şi ce am ales, medicina de familie, la Sibiu", a afirmat o altă candidată.

În această sesiune a rezidenţiatului, au fost scoase la concurs 209 posturi şi 223 de locuri, la nivel naţional. Cele mai multe au fost la specialitatea medicină de familie sau chirurgie generală. Totuşi, aproape 200 de locuri şi posturi au rămas neocupate. Acestea vor fi scoase la concurs în următoarea sesiune de rezidenţiat.

"În funcţie de candidaţii care se vor prezenta la sesiunea din noiembrie, credem că şi mare parte din aceste posturi vor fi ocupate", a afirmat Grigore Băciuţ, preşedintele comisiei de rezidenţiat.

După 1 august, toţi cei care au primit un loc sau post trebuie să se prezinte la centrele în care au fost repartizaţi şi se vor pregăti acolo până la terminarea rezidenţiatului în specialitatea aleasă.