Ciocârlia: Grădiniţă ca-n Evul Mediu: nu are apă curentă şi nici un grup sanitar decent

Data publicării:
ciocarlia wc

Una dintre grădiniţele din comuna Ciocârlia funcţionează din anul 1998, deşi aici nu se îndeplinesc condiţiile minime de igienă. Unitatea de învăţământ funcţionează într-o clădire ce a aparţinut unui IAS şi nici până în ziua de azi nu s-a reuşit racordarea la sistemul de apă şi canalizare.


"Documentaţia privind autorizaţia grădiniţei Cilacer Ciocârlia a fost depusă şi respinsă, pe motiv că grădiniţa nu dispune de apă curentă, adică nu dispune de apă curen Construirea grupurilor sanitare aflate în construcţie a fost amânată tocmai din acest motiv", susţine Florica Nicolae, directorul grădiniţei.

Singura sursă de apă, o fântână, se află pe o proprietate privată din apropiei grădiniţei. Cu toate acestea, părinţii îşi duc în continuare copiii la această unitate de învăţământ, deoarece nu au altă alternativă viabilă.

DSP atrage atenţia: riscul îmbolnăvirilor poate creşte

Din cauza acestor condiţii precare, copiii de grădiniţă riscă să se îmbolnăvească.

"În sezonul cald pot apărea cazuri cu transmitere digestivă, cum ar fi boli diareice şi alte boli cu transmitere prin mâini murdare", a declarat Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa

În acest moment peste 20% dintre unităţile de învăţământ constăţene nu au primit autorizaţie sanitară.

reporter: Liviu Ghinea
operator: Cristian Caciaună 

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri