Sari la conținut

Meritele Simonei Halep, răsplătite simbolic. Sportiva a primit din partea C.J. Constanţa o diplomă şi o plachetă

Vizibil emoţionat, tatăl Simonei Halep a primit placheta şi diploma de cetăţean de onoare a fiicei sale, de care a declarat că este extrem de mândru.

Cei 18 ani de performanţa au însemnat eforturi fizice dar şi financiare enorme, motiv pentru care, crede el, era binevenită şi o altfel de recompensă.

Stere Halep, tatăl Simonei: "Pentru un sportiv de mare, mare performanţă, eu cred că merită mult mai mult". 

Simona a primit vestea că va deveni cetăţean de onoare al judeţului de la Elena Frâncu, maestru emerit al sportului.

Elena Frâncu, maestru emerit al sportului: "Părerea mea, că Simona, la ora asta, îşi doreşte mai mult o apreciere din partea celor care se uită la ea, decât o apreciere financiară". 

Ca o ironie, Simona Halep a primit încă din decembrie, de la primăria Buşteni acelasi titlu de cetaţean de onoare şi, în plus, de Dragobete, a primit, de la aceeaşi primărie, şi un teren de 500 de metri pătraţi.

Asta în condiţiile în care, la ultima şedinţă de consiliu local, din martie, primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea că Simona nu merită, încă, să primească această distincţie.

Radu Mazăre, primar Constanţa: "Sigur, e foarte bună, e viitorul României, da mai are, mai are mult. Să vedem ! O să o omagiem, cine ştie...?". 

Pe de altă parte, deşi legea nu îi interzice să o recompenseze şi financiar pe sportivă, preşedintele Consiliului Judeţean se fereşte să o facă.

Nicuşor Constantinescu, preşedinte CJ Constanţa: "Dacă existau beneficii, terenuri acordate sau alte chestiuni financiare, eram întrebat de către poliţia DNA politică, de ce am acordat bani, de ce am acordat pământuri". 

Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, ocupă, în prezent, locul cinci in ierarhia mondială, respectiv cea mai bună poziţie ocupată vreodată de o jucătoare de tenis din România.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea