Concurs de karting la Craiova. 80 de copii şi tineri au participat la competiţie

Data publicării:
071013 KARTING

Cu ani de experienţă în spate sau începători, 80 de tineri din ţară s-au luptat la Craiova pentru un loc pe podium la Concursul Naţional de Karting. Ediţia din Bănie a fost cu atât mai atractivă cu cât s-a desfăşurat în premieră pe un circuit în jurul Sălii Polivalente. 

Roberta a fost cel mic participant la concursul de karting. A venit tocmai din Reşita pentru a-şi demontra calităţile de pilot. Şi a câştigat. S-a clasat pe locul trei în faţa multor competitori de vârste mai mari, printre care şi fratele ei de 7 ani.

Părinţii îi susţin pe cei doi copii şi spun că stau cu sufletul la gură când văd că micuţii lor aleargă pe pistă cu 50-60 de km pe oră.

„La a mică mă aşteptam să prindă mai greu, să-i fie frică. Dar nu, a fost curajoasă, a avut câteva incidente, dar a trecut peste ele. Nu s-a speriat să nu mai meargă. Merge mai departe”, a spus Silviu Bodac, tatăl Robertei.

Etapa de la Craiova s-a bucurat de o participare numeroasă, 80 de copii şi tineri au venit din toată ţara.

„Cursa a fost foarte frumoasă, grea la început, dar până la urmă am reuşit, locul 1 la seniori”, a spus un concurent.

Organizatorii spun că noul circuit ales în jurul Sălii Polivalente a stârnit mult interes şi a favorizat liniile de viteză pe care se pot face depăşiri.

„Sunt piloţi semiprofesionişti. De aici pleacă în automobilism”, a precizat Sorin Dinişor, profesor Palatul Copiilor Craiova.

Lupta rămâne deschisă în continuare. Până la desemnarea campionilor naţionali la karting şcolar mai sunt de desfăşurat şase etape.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri