Donează sânge pentru un ban în plus. Zilnic, la Centrul de Transfuzii din Craiova vin zeci de doljeni  

Data publicării:
TRANSFUZII

Donează sânge pentru a avea ce să pună pe masă de sărbători. În această perioadă, la Centrul de Transfuzii din Craiova vin zilnic zeci de donatori pentru a-i ajuta pe alţii, dar şi să facă rost de tichete cadou. Cei care donează au multe beneficii. Primesc şapte tichete de masă, o zi liberă de la serviciu şi reducere la transportul în comun.

Zeci de donatori aşteaptau la coadă încă de la primele ore ale dimineţii. Lucia Iovan a venit de la peste 60 de kilometri distanţă să doneze sânge.

„Sunt suficiente, da, dacă totuşi se dau şapte bonuri", spune Lucia Iovan.

Ca ea este şi Nela Buhuş. A venit din Bechet la Centrul la Transfuzii pentru a dona sânge. Pe lângă faptul că îşi ajută un unchi internat în spital, primeşte şi bonuri de masă pe care le va folosi pentru copii.

„Cumpărăm alimente, pentru copii, dulciuri”, a spus Nela Buhuş.

Pentru alţi donatori însă, tichetele-cadou nu reprezintă mare lucru. Vin la Centrul de Transfuzii pentru a ajuta oamenii bolnavi.

La începutul acestei săptămâni, au venit într-o singură zi nu mai puţin de 120 de donatori. Oamenii primesc pe lângă tichetele de masă şi alte gratuităţi.

„50 la sută reducere pentru o lună de zile la mijloacele de transport în comun pentru Craiova, cei care vin din alte localităţi, deci din judeţ, se decontează transportul dus-întors şi şapte tichete de masă pentru produse alimentare”, a precizat dr. Sevastiana Bran, directorul Centrului de Transfuzii Craiova.

Nu oricine poate fi donator. Persoanele care donează sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-60 ani şi greutatea corporală de minimum 50 kg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri