Sari la conținut

Restanţe de milioane, la Termoficare. Regia are datorii de 63 de milioane de euro

Mii de locuitori ai Craiovei sunt restanţieri la asociaţiile de proprietari. Multe cazuri cu sume de mii de lei, ce datează de aproape 10 ani. Cu tot cu penalităţile aplicate aduc unele asociaţii de proprietari din oraş în situaţia de a avea şi peste 2 milioane de lei datorii către Termoficare. Regia a ajuns acum în cea mai dificilă situaţie din istoria ei, cu datorii de peste 60 de milioane de euro.

Foarte mulţi proprietari de apartamente din Craiova recunosc că au avut sau chiar mai au probleme cu plata întreţinerii către asociaţii. Oamenii spun că au fost nevoiţi să ia măsuri drastice pentru a achita sumele restante şi tot nu au scăpat de ele în totalitate.

Preşedintele asociaţiei 10 din Craioviţa Nouă trebuie să strângă aproape 500 de mii de lei datorii vechi de 2 ani către termoficare. Are rău platnici care nu achită nimic de ani buni.

Asociţia nr.9 Constantin Brâncoveanu are datorii către Termoficare de peste 2,1 milioane de lei. Vechea administraţie nu a repartizat penalităţile la plăţi şi s-au adunat sume impresionante în ultimii 8 ani. Suma pare imposibil de recuperat atât timp cât peste 80% din proprietari nici nu calcă pe la casierie. Sunt procese pe rol de peste 6 ani şi nu se rezolvă nimic.

Termoficarea din Craiova a ajuns să aibă datorii de 63 de milioane de euro dintre care 22 de milioane sunt numai penalități de întârziere la plata facturilor neîncasate de la populaţie.

Un lucru este sigur: CEO a cerut insolvenţa SC Termo Craiova deşi la un moment dat gradul de încasare şi plată a datoriilor era mulţumitor.

Preşedinţii de asociaţii spun că trebuie schimbată legislaţia în domeniu, pentru că oricâtă presiune s-ar pune asupra rău platnicilor, aceştia nu pot fi obilgaţi să achite. Debranşarea lor nu poate fi aplicată atât timp cât există un sitem de termoficare comun pe fiecare scară de bloc.