Sute de vizitatori la "Noaptea Cercetătorilor", în Craiova

Data publicării:
300913 CERCETATORI

Ştiinţa a ieşit din laborator vineri seară. Pentru prima dată la Craiova a fost organizată "Noaptea Cercetătorilor". Holul Universităţii din Craiova a fost arhiplin de curioşi, care au venit să vadă experimente de chimie, fizică sau mecanică. Vizitatorii au putut testa invenţiile inedite şi au primit explicaţii de la oamenii de ştiinţă craioveni.  

Andrei Nicu este doctorand al Facultăţii de Automatică din Craiova. El şi-a dat lucrarea de licenţă în Mecatronică şi a inventat un robot care îl imită pe Elvis Presley. De departe, acesta a fost atracţia copiilor la "Noaptea Cercetătorilor".

"Am vrut să creez o expresie a feţei, spre exemplu, mai nou, în Japonia şi în ţările mai dezvoltate, secretarele sunt înlocuite de roboţi. Aceeaşi chestie am încercat şi eu, numai că m-am axat mai mult pe partea de distracţie”, a precizat Nicu Andrei, doctorand Facultatea de Automatică, Electronică şi Calculatoare

Profesori şi studenţi de la Universitatea din Craiova, cercetători şi voluntari au stat la dispoziţia sutelor de vizitatori pentru a înţelege ştiinţa dincolo de ecuaţii şi formule.

"Funcţionează pe baza unui microprocesor în care este scris un program, astfel încât maşina să urmărească singură un anumit traseu. După cum se vede, este alimentată de acumulatori, are senzori care îi permit să urmărească traseul", a spus Dan Selişteanu, profesor Facultatea de Automatică.

Şi experimentele chimice au atras sute de curioşi. Evenimentul, al cărui scop este să promoveze cercetarea în rândul publicului larg, s-a desfăşurat concomitent în peste 300 de oraşe din Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri