Sari la conținut

Biblia în format electronic, pusă la dispoziţie de preoţi catolici 

Tehnologia câştigă tot mai mult teren. Recent, preoţii catolici au lansat RoBible sau biblia în format electronic. Este o aplicaţie gratuită ce poate fi instalată pe orice tip de smart phone, laptop sau tabletă. În acest mod, spun clericii credincioşilor le va fi mult mai uşor să citească biblia.

"Mi se părea mai mult decât necesar să existe această aplicaţie şi pe telefoanele mobile ţinând cont că lumea de astăzi chiar şi cei mai simpli, chiar şi bătrânii chiar folosesc telefoanele mobile pentru a comunica. Ori în loc să ai în buzunar cartea de 3 kilograme, îl ai pe telefon şi sigur că mai uşor ajungi la textul care te interesează," a explicat preotul Eduard Patraşcu.

Nu mai puţin de cinci ani de zile au lucrat preoţii catolici pentru a perfecta biblia în format electronic.

"Sunt 1752 de capitole, sunt 73 de cărţi, toate cu specificul lor. Munca este mare, nu ştiu dacă aş mai fi în stare să mai fac o experienţă de genul acesta pentru că este un efort psihologic incredibil de mare, trebuie să-ţi impui multe restricţii. a trebuit să renunţ la multe telefoane, la prieteni, întâlniri, serate, când alţii stăteau şi jucau fotbal eu stăteam să-mi citesc materialele pentru a doua zi."

Aplicaţia nu este încă finalizată. Preoţii catolici încă mai lucrează la revizuirea şi corectarea eventualelor greşeli.