Sari la conținut

Daruri pentru familii sărace. Un club de motocicliști din Iași a organizat o campanie umanitară

"Avem câteva jucării pe care le-am strâns din familie. Şi pentru fetiţe şi pentru băieţei, am înţeles că sunt două familii, aşa că sunt şi fete şi băieţi. Un set de pat cu păturică şi aici mai sunt câteva haine pentru adulţi, haine de iarnă pe care cei din familie nu le mai poartă." Cu astfel de daruri au venit zeci de oameni la clubul motocicliştilor care a organizat campania caritabilă. În scurt timp s-a strâns o cantitate impresionantă de haine, jucării şi rechizite.

"Am decis că orice lucru de care mă pot lipsi, mă pot lipsi cu drag pentru ei, mai ales în preajma sărbătorilor mi se pare ceva foarte frumos pentru copii. Este efectiv un gest de umanitate pe care-l facem cu mare drag. Ne creşte inima de bucurie," a spus Ruxandra Ţibu. 

Cadourile strânse vor ajunge și la o familie cu șase copii din Mogoșești, al cărei caz a fost prezentat de Digi24 Iași. Părinţii nu au niciun fel de venit, muncesc o bucată de pământ cu ajutorul căreia le asigură celor mici mâncarea, iar fraţii care merg la şcoală împart un singur ghiozdan.

Ionuţ Lazăr, motociclist: "Am văzut copiii care îşi doresc într-adevăr ceva ce nu au avut şi îşi doresc nu foarte multe lucruri, nu-şi doresc eu ştiu vile, maşini, case. Îşi doresc un trai normal, îşi doresc să le fie mai cald când e ger afară, să aibă o portocală, un măr pe ce să pună mâna să mănânce."

Sensibilizat de situaţia acestor copii a fost şi artistul Bobi Dumitraş, membru al trupei Fără Zahăr, care s-a alăturat campaniei motocicliştilor: "Dacă sunt cazuri în care oameni care chiar merită nu se pot descurca este o idee foarte bună să dăm din ce ne prisoseşte nouă."

Pe lângă donaţii, motocicliştii au strâns şi bani cu ajutorul unei licitaţii unde au vândut sticle de vin personalizate şi lucrări de artă. 

Este pentru al doilea an în care motocicliştii se mobilizează pentru a veni în ajutorul famililor sărace, în prag de Crăciun.

Bogdan Hunea, organizator campanie caritabilă: "După experienţa de anul trecut, când vezi nişte copii de 11-12 ani care n-au văzut în viaţa lor un brad şi te duci şi le dai bradul şi le pui instalaţia şi stau, e ceva absolut extraordinar. Cu siguranţă anul acesta reacţia va fi cel puţin la fel ei fiind nişte oameni şi nişte copii foarte cuminţi."

Donaţiile strânse de motocicliști vor fi împărţite mâine celor două familii nevoiaşe.