Sari la conținut

Șeful Poliției Piatra Neamț, care a fost filmat când bătea o copilă, și-a dat demisia

Demisia șefului Poliției Municipale Piatra Neamț vine la scurt timp după ce chiar viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a solicitat șefului Poliției Române să-l demită. 

Acum, atât fostul comisar șef cât și colegul său, ofițer la serviciul de Investigații criminale, care a asistat la întreaga scenă și nu a intervenit, sunt cercetați pentru purtare abuzivă. Ancheta este derulată de Corpul de Control al Poliției române.

În plus, cazul a fost preluat și de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, care încearcă acum să stabilească dacă este vorba de o infracțiune.

Pe imagini se poate vedea cum comisarul șef intră în camera și apoi se năpustește asupra tinerei și o lovește cu pumnii și picioarele. Colegul său, este martor la toată scena, însă nu intervine.

Incidentul a avut loc pe data de 8 martie, în jurul prânzului. Tânăra lovită are 14 ani și este cunoscută ca având antecedente penale. Ea are la activ mai multe dosare penale de furt din buzunare și tâlhărie. De altfel, la sediul poliției fusese adusă tot pentru un caz de tâlhărie.