Băi comunale pentru rromii dintr-o comună din Bihor

Data publicării:
lazareni

Primii care vor beneficia de băile comunale din Lăzăreni vor fi copiii din comunitatea rromă. Voluntarii fundaţiei spun că aceştia sufereau din cauza lipsei reţelei de apă.

"Copiii, instinctual sau natural, au început sa-i evite pentru că miroseau urât. Neavând apă într-o comunitate în care nu există apă, nu aveau cum să spele", susţine Cornel Caba, președintele Fundației Caleb.

Pornind de la această situaţie, membrii fundaţiei Caleb au decis să amenajeze mai multe dușuri publice în comună. "Fiecare copil care-i curat va avea o altă imagine de sine și va putea să meargă la școală cu demnitate și încredere. Nu va mai simți că are un handicap sau nu se va mai simți inferior față de ceilalți copii", crede Alina Galea, manager de proiect la Fundația Caleb.

Copiii se joacă împreună şi se ajută

Dascălii au observat că primele efecte benefice ale investiţiei au apărut printre copiii de la şcoala din comună. "Se joacă împreună și chiar vin la școală, se încurajează reciproc", spune Adrian Covaciu, profesor de limba și literatura rromani la școala din Lăzăreni.

Fundația Caleb este activă în comunitatea rromă din Lăzăreni de 15 ani. Voluntarii le asigură celor 122 de copii care frecventează cursurile şcolii din localitate și un program after-school , unde elevii primesc o masă caldă de trei ori pe săptămână.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri