Sari la conținut

Cupa presei la tir. Jurnaliştii bihoreni s-au duelat cu pistoalele într-o competiţie dedicată lor

Competiţia, organizată anual în preajma Zilei Poliţiei Române, s-a desfăşurat la poligonul de tragere de la baza "Dinamo" din Oradea. Întrecerea a început doar după ce jurnaliştii s-au familiarizat cu felul în care trebuie folosit pistolul Carpaţi.

"Are o pârghie de siguranţă, se împinge în faţă, în momentul acesta arma este dezasigurată. Se încarcă trăgând manşonul în spate şi se dă drumul brusc", a explicat un subofiţer.

14 jurnalişti au încercat să demonstreze că se pricep şi la armele de foc. Nu le-a reuşit tuturor, dar experienţa a fost cea care a contat până la urmă.

Simona Albinaru, jurnalist Jurnal Bihorean: "Pentru că nu am tras demult s-a văzut şi am nimerit ţinta numai o dată. Data viitoare sper să fie mai bine."

Dan Birta, jurnalist Jurnal Bihorean: "A fost o experienţă interesantă, pe care o aştept în fiecare an cu mare nerăbdare. Îmi mai aduc aminte de zilele când am făcut armata, care pentru mine a fost o plăcere, făcând la termen redus."

Oana Farcaş, jurnalist bihon.ro: "Nu am mai tras niciodată, însă este o experienţă foarte frumoasă; aş mai rămâne să mai trag toată ziua."

Jurnaliştii care au participat la competiţie au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi