Sari la conținut

FOTBAL. Atacanţi orădeni, cu golul în sânge. După Keşeru şi Antal, Ioan Hora este noul lider al atacanţilor în Liga I

Lucian Stance, antrenor LPS Bihorul: „Este un lucru deosebit ca în ultimii cinci ani trei jucători crescuţi de fotbalul bihorean să ajungă golgheterii României."

Ioan Hora a fost crescut şi format la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, unde l-a avut antrenor pe Lucian Stance şi a fost coleg cu Liviu Antal. În această toamnă, orădeanul a avut parte şi de prima convocare la naţionala antrenată de Iordănescu.

„Pentru mine este şi o mândrie personală având în vedere că i-am crescut de mici, şi cu atât mai mult cu cât Hora iată că bate la porţile naţionalei, cu speranţa că va juca şi la Campionatul European", spune antrenorul de la LPS Bihorul.

Pofta de gol arătată în campionat de Hora şi Antal nu-l suprinde pe Stance: „De la începuturi, de la participarea la campionatul de copii şi juniori, amândoi au marcat foarte multe goluri în campionate şi pot spune că au fost golgheteri de mici."

În cele 20 de etape disputate până acum, Ioan Hora a înscris 12 goluri, cu două mai multe decât Cristiano Lopez, de la CFR Cluj.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Monica Pop