JUDO. Naţionala Kuweitului, în pregătiri la Oradea. Judoka din Peninsula Arabă sunt pregătiţi de Gabriel Sapta

Data publicării:
sport kuweit 290415

Numit selecţioner al Kuweitului, antrenorul se află de două săptămâni la Oradea într-un stagiu centralizat de pregătire.

"E puţin diferit faţă de concepţia noastră despre lume şi viaţă, dar ne adaptăm şi dacă ai o bază serioasă de cunoştinţe, pe care noi, din fericire, ne-am format-o aici, în România. IEFS-ul din anii '80 este cotat printre primele două sau trei universităţi de sport din lume", spune Gabriel Sapta, antrenorul naţionalei de judo a Kuweitului.

Alegerea centrului de judo de la Oradea pentru pregătirea Cupei Asiei, pe care Kuweitul o va găzdui peste trei săptămâni, nu a fost întâmplătoare. Gabriel Sapta a debutat ca antrenor de judo în reşedinţa Bihorului, în urmă cu mai bine de 30 de ani. Dacă atunci a pus bazele echipei de seniori, alături de Florian Velici, acum tehnicianul român speră ca selecţionata pe care o pregăteşte să aibă o evoluţie cât mai bună.

„Să ridicăm nivelul la tot judoul din Kuweit, să se trezească puţin la viaţă la faza competiţională, iar aici va trebui să facem o figură bună", îşi doreşte Gabriel Sapta.

Antrenorul naţionalei de judo a Kuweitului a pregătit înainte selecţionata statului Sierra Leone şi este fratele actualului preşedinte al Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri