Sari la conținut

JUDO. Naţionala Kuweitului, în pregătiri la Oradea. Judoka din Peninsula Arabă sunt pregătiţi de Gabriel Sapta

Numit selecţioner al Kuweitului, antrenorul se află de două săptămâni la Oradea într-un stagiu centralizat de pregătire.

"E puţin diferit faţă de concepţia noastră despre lume şi viaţă, dar ne adaptăm şi dacă ai o bază serioasă de cunoştinţe, pe care noi, din fericire, ne-am format-o aici, în România. IEFS-ul din anii '80 este cotat printre primele două sau trei universităţi de sport din lume", spune Gabriel Sapta, antrenorul naţionalei de judo a Kuweitului.

Alegerea centrului de judo de la Oradea pentru pregătirea Cupei Asiei, pe care Kuweitul o va găzdui peste trei săptămâni, nu a fost întâmplătoare. Gabriel Sapta a debutat ca antrenor de judo în reşedinţa Bihorului, în urmă cu mai bine de 30 de ani. Dacă atunci a pus bazele echipei de seniori, alături de Florian Velici, acum tehnicianul român speră ca selecţionata pe care o pregăteşte să aibă o evoluţie cât mai bună.

„Să ridicăm nivelul la tot judoul din Kuweit, să se trezească puţin la viaţă la faza competiţională, iar aici va trebui să facem o figură bună", îşi doreşte Gabriel Sapta.

Antrenorul naţionalei de judo a Kuweitului a pregătit înainte selecţionata statului Sierra Leone şi este fratele actualului preşedinte al Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş