Pericole rutiere urbane

Data publicării:
stire -pericole
Ca să poți traversa Calea Clujului ai nevoie de atenție și curaj. O spun cei care locuiesc în zonă, care susţin că e nevoie de un semafor care să-i ajute să treacă strada in siguranță.  
"Locuiesc in cartierul acesta din 1958 când aveam 7 ani. Niciodată nu am intâlnit așa greutăți la traversare. Trebuie să traversăm ilegal, să încălcăm legea fără să vrem", spune Gheorghe Bunta.
Poliţiştii susţine că în ultimii 5 ani în zonă s-au produs 5 accidente grave, în care 11 pietoni au fost răniţi. Oamenii spun că trebuie să se deplaseze aproape un kilometru pentru a ajunge la o trecere marcată. O  distanță prea mare, cred ei, motiv pentru care au făcut o propunere.
"Problema in zonă s-ar rezolva printr-o trecere de pietoni semaforizată", spun oamenii.
"Cetățenii de acolo ar trebui să depună o cerere la primărie. Aceasta va ajunge la comisia de circulație care va analiza dacă este oportună sau nu această trecere", susţine Anca Sas, purtătorul de cuvânt a Primăriei Oradea.
 
Semafoare identice pentru două străzi diferite
O altă zonă periculoasă este lângă Liceul Don Orione, în cartierul Ioşia. Acolo, două semafoare pentru două strazi diferite indică simultan culoarea verde. Iar asta poate duce la tamponari sau chiar accidente grave.  
"Situatia referitoare al semafoarele de al Don Orione vom dispune verificări iar dacă se vor constata nereguli vom dispune măsuri în consecință", dă asigurări comisar șef Silviu Popa, de la Poliția Rutieră Bihor.
Un alt loc riscant pentru șoferi este drumul ce coboară din șoseaua de centură. Poliția a decis montarea unor blocatoare pentru evitarea evenimentelor rutiere, dar, paradoxal, acestea pot conduce la accidentări. 
Totuşi, poliţiştii spun că în această zonă nu s-au mai semnalat blocaje în trafic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri