Sari la conținut
News Alert

Peste 100 de concurenţi au participat la Apuseni Enduro Trophy

Nu mai puțin de trei zile s-au făcut auzite motoarele celor aproape o sută de motociclete participante la Apuseni Enduro Trophy. La ieşirea din Finiş în direcţia Schitul Huta participanţii care au trecut peste sesiunea de calificări s-au confruntat cu un traseu de viteză și îndemânare prin pădure.

"Unii oameni au mai căzut; terenul este alunecos, coborâșuri cu pietriș, trecut prin văi, pietre ude, lemne picate", a descris traseul Vlad Petruș, membru al Asociației Apuseni Enduro.

Traseul i-a pus la grea încercare pe concurenții străini: "A fost foarte dur, foarte extrem, un circuit foarte solicitant pentru concurenți. În România acest sport poate fi practicat la maxim datorită condițiilor oferite de natură."

"Terenul a fost peste așteptările mele. Îmi place să vin cu motorul oriunde în România pentru că este gazda perfectă pentru competițiile enduro."

Cea de-a doua ediție a Apuseni Enduro Trophy s-a încheiat cu bine, fără incidente majore.

"Am avut în jur de 110 participanți care au reușit să treacă linia de finiş cu bine. Ediția viitoare sperăm să ajungem la un număr de 200 de participanți, iar traseul să îl facem de două ori mai greu", îşi doreşte Vlad Vura, membru al echipei de organizare.

"Dorim să permanentizăm această activitate: o dată pe an să facem acest concurs. Este singurul concurs de acest gen din județul Bihor. Dorim să arătăm că avem o zonă frumoasă şi să o promovăm", a precizat Cătălin Iagăr, președintele Asociației Apuseni Enduro.

La rândul său, Lucian Budău, vicepreședintele Asociației Apuseni Enduro, a completat: "Deja autoritățile locale au înțeles că nu suntem cei care distrug, ci cei care pot promova și le pot ridica potențialul turistic."

Taxa de inscriere a fost de 100 lei, iar participarea fiecărui concurent a fost răsplătită de organizatori cu un tricou de enduro, gratuit.

Mai multe fotografii de la acest evebniment găsiţi pe pagina de Facebook a Digi24 Oradea.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş