Sari la conținut

VIDEO. Protest mut în faţa sediului PSD Bihor

A fost un protest în tăcere azi, la amiază, în fața sediului PSD Bihor. Timp de 15 minute, 6 membri ai organizaţiei Oradea Civică au protestat în liniște, în faţa sediului PSD Bihor.

Pe modelul demonstrației inițiate la Sibiu, orădenii participanţi la flash-mob au afișat doar bannere cu mesajele "#Rezist" şi "Vă vedem". Manifestanţii sunt numulţumiţi de guvernarea PSD şi consideră că tensiunile din politica românească, soldate cu îndepărtarea premierului Mihai Tudose, au pus România într-o lumină şi mai proastă pe plan internaţional.

Protestatarii le-au cerut tuturor românilor să lase comoditatea deoparte şi să iasă în stradă pe 20 ianuarie, când în Bucureşti este anunţat cel mai mare protest din ultima perioadă.

Cristian Clapan, Oradea Civică: "Un protest mut, decent, zilnic între ora 12 şi 12 şi un sfert. Vrem să arătăm Partidului Social-Democrat că nu am uitat de el, nu am uitat de proiectele care sunt foarte controversate pe plan internaţional."

"Doamna care este propusă pentru soluţia de premier este o alegere nefastă. A spus clar şi răspicat că este de acord cu OUG 13, un motiv suficient de clar ca preşedintele Klaus Iohhanis să nu o accepte pentru funcţia de prim-ministru. Nu vrem teleormanizarea României", susţine protestatar.

Participanții la acțiune spun că vor continua acțiunea în fiecare zi, între orele 12 și 12 și un sfert.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş