Sari la conținut

200 de kilometri pentru o cauză. Burse de peste 10.000 de lei vor fi acordate unor elevi din Beiuş

„Am văzut că nevoia este mare. De exemplu, erau familii cu șase-șapte membri, dar care se înteţineau dintr-o singură pensie de boală sau de urmaş", spune Remus Sime, iniţiatorul proiectului "Alerg pentru o Cauză".

Peste 10.000 de lei au fost strânşi în contul deschis pe pagina de internet a evenimentului. Banii vor fi redistribuiți sub formă de burse școlare unor elevi ai Colegiului Național ”Samuil Vulcan” din Beiuș. Copiii au rezultate foarte bune la învățătură, dar provin din familii cu venituri modeste: „Un proiect prin care Remus a reuşit să facă din ceva ce-i place, dintr-un hobby, o cauză nobilă. E un mod de a-i ajuta şi pe ceilalţi prin asta şi de a-i implica pe ceilalţi să îi ajute pe alţii".

Alergătorii au parcurs tronsoane de câte 5 kilometri, pe traseul Timişoara-Beiuş. Unii dintre participanți s-au înscris pe traseu pentru a sprijini demersul, dar şi pentru a promova mişcarea: „Îl sprijin pe Remus, să sprijin copiii din Beiuş, am urmărit şi alergarea lui de anul trecut şi cea de acum doi ani şi eu zic că o alergare nu strică nimănui", „Încerc să atrag oameni să alerge pentru sănătatea lor şi pentru binele lor”, - La fel ai fost şi tu atras? ”Da, mi s-a părut o chestie bună şi am zis să încerc şi eu să văd cu e şi mi se pare ok, mă simt mai bine, mai sănătos şi vreau să continuu".

Fiecare bursă va fi în valoare de 1.200 de lei. Elevii vor încasa timp de un an câte 100 de lei pe lună. Iniţiativa "Alerg pentru o cauză" a ajuns la a treia ediţie.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă

Economia globală în anul 2018

Economia mondială se va confrunta cu provocări serioase în lunile și anii care urmează, iar pe fundal se întrevede un...