Sari la conținut

Agitaţie la secretariatele liceelor. Se pot ridica adeverințele ce țin locul diplomelor de Bacalaureat

Zeci de elevi s-au grăbit încă de la primele ore ale dimineții să ridice adeverințele ce țin locul diplomelor de Bacalaureat. În paralel, universităţile au dat startul înscrierilor la facultate, iar documentul nu trebuie să lipsească din dosar. Mulți dintre absolvenți spun că au aflat de pe rețelele de socializare că au nevoie de adeverință.

”Nu ne-au anunțat, dar a trebuit să venim fiindcă am aflat indirect, nu de la școală, din păcate și am venit să le schimbăm ca să ne putem înscrie la facultate”, - Și de unde ai aflat de adeverința asta? ”De pe Facebook”.

La multe licee din Timișoara s-a stat la coadă minute bune: ”Diploma aceea de bac nu știu încă când vor fi gata”, ”Să ne scoatem toate actele necesare pentru înscrierea la facultate”.

”Rolul adeverinței este acela de a permite elevilor să se înscrie la facultățile pe care doresc să le urmeze și în al doilea rând pentru a se înmatricula”, ne-a declarat Minerva Patriciu, director adjunct al Colegiului Național ”C.D. Loga”.

Adeverinţele pot fi folosite un an, timp în care se va clarifica situaţia legată de tipărirea diplomelor de Bacalaureat. Procurorii DNA au început o anchetă după ce au descoperit că firma privată care s-a ocupat până acum de tipărirea documentelor deţine monopolul pentru imprimare.

reporter: Vlad Ungar
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche