Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. C. P. Tăriceanu: „Sunt singurul care aș putea să îl înving pe Victor Ponta”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Eu vizez intrarea în turul doi, adversarul meu nu e Victor Ponta. Adversarul meu e Klaus Iohannis, cu care mă lupt pentru a intra în turul doi. Lupta e care să intre în turul doi. Și între turul întâi și turul al doilea adversarul va fi Victor Ponta, pe care consider că sunt singurul care aș putea să îl înving”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

El a arătat că este pe locul al treilea în sondaje și că a înregistrat o creștere în ultima vreme. Pe de altă parte, spune el, Klaus Iohannis a scăzut în sondaje, „mai ales după gafele făcute” și „din cauza incertitudinii care planează asupra candidaturii lui din cauza incompatibilității semnalate de ANI”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat pe contracandidatul său pentru că a intrat în cursă, în ciuda acestor suspiciuni de incompatibilitate.

Putem face un fel de exercițiu și să presupunem că ajunge președinte. Ce se întâmplă dacă pe 18 e declarat incompatibil de ICCJ? Atunci trebuie refăcute alegerile. Nu ne putem permite să aruncăm în haos țară și să refacem alegerile pentru că Iohannis nu a avut responsabilitatea să spună de la început că am probleme cu ANI, nu pot candida pentru că sunt totuși cu sabia asupra capului”, a spus el.