Video&Foto Controale în mall-urile, piețele și transportul public din București. Polițiștii au dat amenzi uriașe

Data actualizării: Data publicării:
politie contorol mall
Foto: Poliția Capitalei

Polițiștii și jandarmii au făcut controale în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase şi în mijloacele de transport în comun, pentru a vedea în ce măsură sunt respectate măsurile anti-COVID. Au dat amenzi în valoare de zeci de mii de lei, anunță Poliția Capitalei.

Echipele de control au fost formate din poliţişti ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, jandarmi, polițiști locali.

În 11 decembrie, politistii ai Secției 15 Poliție împreună cu jandarmi au efectuat verificări în interiorul unui mall din sectorul 4, fiind verificate 25 de societăți comerciale, iar 57 de persoane au fost legitimate. În urma acestei activități au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor Legii 55/2020.

Ieri, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 6 și Secția 25 Poliție au sancționat cu o amendă de 5.000 de lei pe administratorul unei societăți comerciale având în vedere că localul acestuia funcționa cu o terasa închisă cu geamuri.

Polițiștii și jandarmii au făcut controale în zonele aglomerate. Foto: Poliția Capitalei
Polițiștii și jandarmii au făcut controale în zonele aglomerate. Foto: Poliția Capitalei

Sursa: Poliția Capitalei

De asemenea, polițiști ai Secției 13 Poliție împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3 au acționat într-o piață și în două mari magazine din zona de competență.

La unul dintre cele două magazine, polițiștii au constatat că aparatul de termoscanare, amplasat la intrare, prezenta o defecțiune în ceea ce priveste afișarea temperaturii. În urma verificărilor la aceste obiective au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 21.000 de lei.

În sectorul 2 al Capitalei, polițiști de la sectorul 2, sprijiniți de polițiști locali, au desfășurat activități de prevenire a răspândirii SARS-Cov2 în zonele aglomerate, în special în incinta unui mall de pe raza de competență. Au fost verificate 48 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 60 de persoane, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500de lei.

De asemenea, polițiști ai ServiciuIui de Investigare a Criminalității Economice - Sector 1 sprijiniți de polițiști de la Secțiile 1-5 și polițiști locali au legitimat 55 persoane și au verificat 30 societăți comerciale. În urma activităților echipele de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare

de 38.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020 și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice.

Aceste activități se vor desfășura și în zilele următoare, anunță Poliția Capitalei.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri