Fostul şef al ISJ Brăila face noi dezvăluiri despre lupta sa cu sistemul: De două ori am fost demis, am câştigat în instanţă

Data actualizării: Data publicării:
catalin canciu 1
Catalin Canciu - Facebook

Cătălin Canciu, fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, a vorbit la Digi24 despre problemele din sistem cu care s-a confruntat în ultimii patru ani de mandat.

„Cei care au lucrat cu mine ştiu că sunt un tip vocal, care spune exact ce gândeşte, ce vede, ce trăieşte”, a spus Cătălin Canciu.

El a dezvăluit câteva dintre problemele pe care le-a avut în mandatul său de patru ani – unul greu, cu opt miniştri, cu opt seturi de idei.

Cătălin Canciu a povestit că a fost demis de două ori şi că s-a adresat instanţelor de judecată în legătură cu aceste acte, judecătorii dându-i dreptate.

Am avut şi probleme personale legate de demiterea mea de două ori, am fost nevoit să mă adresez instanţelor, au fost peste 25 termene, am câştigat pe linie toate procesele”, a spus fostul inspector şcolar general.

El a afirmat că procesele au fost intentate Ministerului Educaţiei, care i-a imputat „nişte disfuncţionalităţi imaginare, lucruri aproape ireale”.

Am câştigat pe fond, urmează la unul dintre procese termenul de recurs la Înalta Curte. A fost stabilit prin 2021”, a aspus Canciu.

Întrebat de ce nu vrea să mai dea concurs pentru a-şi continua mandatul, el a răspuns că nu există un nou concurs.

Nu a mai fost concurs din 2015, atunci a fost organizat printr-o decizie a ministrului Sorin Cîmpeanu, după zece ani de deşert.

Nu se va mai organiza concurs. Actuala coaliţie nu are nevoie de profesionişti în sistem, ci de persoane care să execute ce îşi doresc ei. Va fi un inspector numit politic”, adăugat Cătălin Canciu, la Digi24.

Cătălin Canciu, meaj pe Facebook: Doar cârpeli și populism ieftin!

Cătălin Canciu a criticat dur situația din educație și lipsa reformelor din sistem. Fostul șef al ISJ Brăila a spus că și-a pierdut funcția deoarece nu este membru de partid.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, în care face un bilanț al activității sale, Cătălin Canciu, fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, scrie că a fost „un mandat greu în care am <schimbat> opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții <eroi ai reformei>, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum”.

În ceea ce privește situația învățământului din județ, Cătălin Canciu mai spune că „școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin!”

Mandatul lui Cătălin Canciu la șefia Inspectoratului Școlar Brăila a expirat ieri, el urmând să revină la catedră. El a ajuns în funcție în urma unui concurs, în 2015.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri