Tavanul unei școli din Sibiu s-a prăbușit peste copii. Patru elevi au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
tavan prabusit la o scoala din sibiu
Patru elevi din Sibiu au ajuns la spital, după ce tavanul sălii de clasă s-a prăbușit peste ei. Sursa foto: Turnul Sfatului

Incident șocant într-o școală din județul Sibiu, unde tavanul unei clase s-a prăbușit peste copii. În acel moment, în încăpere se aflau 4 elevi, care au suferit răni la mâini și în zona cervicală și au fost transportați de urgență la spital.  "N-a căzut dintr-o dată, ca să se întample o nenorocire", a spus directorul școlii pentru Turnul Sfatului.

Incidentul a avut loc miercuri, într-una dintre pauze, la Școala din Alămor, județul Sibiu. În momentul prăbușirii tavanului, în sala de clasă se aflau 4 elevi, care au fost răniți de bucățile căzute.

În urma apelului la 112, la școală au trimise o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD, dintre care una cu medic, și mașina medicului de urgentă.

"Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 și 15, două fete și doi băieți, sunt conștienți și acuză dureri la membrele superioare și dureri cervicale. Aceștia vor fi transportați la CPU a Spitalului de Pediatrie din Sibiu”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Directorul școlii spune că în încăperea respectivă învățau simultan 13 copii, care erau în pauză în acel moment. 

"Tavanul de rigips a căzut într-o sală de clasă unde se învăța simultan: erau elevi de-a V-a și de-a VIII-a. În total erau 13 elevi. Incidentul s-a petrecut în pauză, când patru dintre elevi au intrat din nou în clasă. Geamurile erau deschise să se aerisească și din cauza curentului creat, la deschiderea bruscă a ușii, tavanul s-a desprins. Vreau să subliniez că nu a căzut tot tavanul dintr-o dată și așa a fost evitată o nenorocire. Copiii au fost răniți ușor,", spune Gheorghe Banciu, directorul școlii din Alămor

Clădirea școlii a fost construită în anul 1936 și a fost renovată, ultima dată, în 2004, spun autoritățile locale.

"Corpul acesta de clădire a fost renovat ultima dată în anul 2004. Acum chiar suntem în procedură de reabilitare a întregii școli, printr-un proiect de fonduri europene în valoare de 500 de mii de euro. Avea toate avizele de funcționare, mai puțin cel de la ISU, care era cuprins în reabilitarea despre care v-am vorbit”, a declarat primarul  comunei Loamneș, Maria Greavu, pentru sursa citată.

Nu este primul incident de acest fel. La finalul anului trecut, un elev din Harghita a murit, după ce clădirea internatului s-a prăbuşit parţial. S-a întâmplat la Liceul „Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc. Patru elevi au fost prinși, în total, sub dărâmături.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri