Elevul care a murit după ce clădirea internatului s-a prăbuşit parţial, găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor

Data actualizării: Data publicării:
salvamontist cu caine de cautare la internatul care s-a prabusit partial
Elevul care a murit după ce clădirea internatului s-a prăbuşit parţial, găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor. Foto: Salvamont România

Elevul care a murit după prăbuşirea parţială a clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, a fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare al salvamontiştilor. Aceştia au folosit şi o dronă cu termoviziune în încercarea de a-l găsi.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont România, 20 de salvamontişti din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita au participat la acţiunea de căutare-salvare a victimelor din clădirea internatului din Odorheiu Secuiesc.

„Pe lângă salvamontiştii participanţi la acţiunea de căutare în dărâmături, alţi doi salvamontişti au cercetat zona cu o dronă cu termoviziune şi cu un câine de căutare Salvamont, câinele fiind şi cel care a identificat a patra victimă”, a precizat sursa citată de News.ro.

Clădirea internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături. Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată. Cea de-a patra victimă - un băiat - a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri