Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar, spun anchetatorii. Filmul evenimentelor, refăcut pas cu pas

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu tricou roz
Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar, spun anchetatorii FOTO: Facebook/ Adrian Kreiner

Omul de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, care a murit în urma unui jaf petrecut în propria casă, a fost legat de mâini şi de picioare de către cei trei bărbaţi cu cagule care au intrat în locuinţa lui. Anchetatorii spun că suspecții au utilizat o formă de tortură care implică durere extremă pentru a afla unde erau banii și obiectele de valoare.

Filmul evenimentelor din noaptea crimei a fost prezentat într-o conferință de presă susținută joi, la Sibiu, de autoritățile implicate în anchetă.

În data de 04.11.2023, cei 5 suspecți (4 bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu. Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți, suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul orei 17.30. După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți 2 au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru 3 nopți. După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți”, a declarat procurorul criminalist Valentin Florescu.

Cei trei suspecţi au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 06.11.2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare, a mai precizat procurorul criminalist, potrivit Ora de Sibiu.

În dimineața zilei de 06.11.2023, în jurul orelor 02.20 minute, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au păstruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă. După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au păstruns în garajul victimei, în jurul orei 02.38 minute”, a mai spus procurorul Valentin Florescu.

Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar, spun procurorii

Din garaj, suspecții au intrat în casă, unde, la parter, în living, se afla Adrian Kreiner.

„În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul «legăturii de tip Arbatachar». Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

Acesta a explicat că, la plecarea din locuinţă, după comiterea faptei, suspecţii au acoperit corpul şi capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta.

„În timpul activităţii infracţionale, suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei, doi dintre cei trei bărbaţi au urcat unde se afla fiica victimei şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro şi aproximativ 100 de lei), a fost ameninţată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii”, a mai afirmat procurorul.

Acesta a mai povestit că, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat și le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor.

„Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul.

După comiterea faptei, suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

„În continuare, suspecţii s-au deplasat pe raza localităţii Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la locuinţa suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecţi şi suspecta au părăsit cu certitudine ţara, a mai spus procurorul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri